Light 4 Nations

Zomerproject 2020

Zomerproject 2020

Zomerproject 2020

Israël, het land waar God mens werd. Israël, het volk dat God koos en het koestert als Zijn kostbare oogappel! Toch zijn er daar veel mensen die Jezus niet persoonlijk kennen. Sport wordt door de Messiaans belijdende Joden en de Christen Palestijnen gezien als een geweldige manier om relatie te bouwen met mensen en om het Evangelie van onze Heer Jezus te delen.
  • Wat: Zomerproject Israël 2020
  • Wanneer: 10 juli t/m 22 juli 2020
  • Prijs, opgave voor 

– 01-01-2020: €1495,-

– 01-03-2020: €1595,-

– 01-05-2020: €1695,-

  • Deelnemers: 18 +  mannen en vrouwen
  • Aantal: Maximaal 80 (landelijke deelname)

Over het project

Light4Nations (L4N) en Athletes in Action (AIA) gaan in de zomer van 2020 samenwerken! Samen organiseren een prachtige conferentie met outreaches n.a.v. de opdracht die de Bijbel ons laat lezen in Romeinen 10:14-17.
  • AIA is gericht op jonge mensen met een hart voor Jezus, mensen en sportevangelisatie wereldwijd. AIA zendt teams uit over de hele wereld. Sinds 2004 gaan er regelmatig teams met Nederlandse AiA’ers naar Israel om daar de locale gemeenten te dienen in hun ministry.
  • L4N is gericht op mannen en vrouwen van alle leeftijden, met een hart voor Jezus, mensen, en evangelisatie in Israël en de Palestijnse gebieden. Vanuit L4N gaan jaarlijks LightForce teams om gelovigen daar in hun ministry te dienen en bemoedigen.

Outreaches in Israël en de Palestijnse gebieden

Wanneer jij houdt van een bijzonder avontuur in een nieuwe cultuur dan is dit een outreach voor jou! De outreach zal niet alleen jouw leven beïnvloeden maar ook impact hebben op de mensen die jij gaat ontmoeten. De outreaches in Israël en de Palestijnse gebieden staan in het teken van het dienen van gemeenten/ministries in Haifa, Nazareth, Bethlehem en Jeruzalem. Wij willen hen bemoedigen en helpen om hun ministry te versterken. Alle activiteiten die jij met het team onderneemt sluiten aan bij wat deze ministry doet – zij zullen hierop voortbouwen. Tijdens de reis is er ook ruimte om meer te ontdekken van het land waar Jezus Zijn voetsporen heeft achtergelaten. In overleg met de leiders van de ministry waar je te gast bent, wordt bepaald welke uitstapjes worden gemaakt. Wil jij je passie voor Jezus combineren in een outreach vol sportieve uitdaging en bijzondere ontmoetingen? Fysiek en geestelijk je grenzen verleggen? En een avontuur aangaan om Jezus liefde te delen in Israël en de Palestijnse gebieden? Ga dan mee en meld je snel aan!

Voorbereiding

Om je goed voorbereid op pad te sturen zullen de teamleiders contact met je opnemen en je helpen in de voorbereiding. Daarnaast start je deze outreach met een conferentie aan het meer van Galilea in Israël. Tijdens dit event ontmoet je niet alleen de andere teams die in Israël hun outreach doen, maar zullen ook mensen van de lokale ministries betrokken zijn. Dit event helpt jou en je team om geestelijk, fysiek en praktisch goed voorbereid aan de outreach te beginnen. Je ontvangt na je aanmelding meer info over dit event.

Conferentie aan het Meer van Galilea

Een 3 daagse conferentie van 10 juli t/m 13 juli. Met sport, spel, muziek, gezelligheid, workshops, onderwijs. Accommodatie aan het Meer van Galilea in het Ginosar Resort.

Projecten

Bethlehem – evangelisatie en sport

In Bethlehem ga je de ministry van Palestijnse christenen helpen. Carlos en Jane zijn Palestijnen en hebben veel relaties onder de moslims. Zij zijn zeer gewaardeerde partners van L4N en werken al vele jaren met hen samen. Hun ministry is vooral gericht op het persoonlijk ontmoeten van mensen in Bethlehem. Deze outreach is daarom vooral geschikt voor jou wanneer je ervaring hebt met evangelisatie en er van houdt om met anderen in gesprek te zijn. Daarnaast trek je op met de jeugd van de locale gemeente en organiseer je voor hen sportactiviteiten en/of een outdoor survival kamp.

Jeruzalem – praktisch en bouw team

In samenwerking met Revive Israël gaan in Jeruzalem de handen uit de mouwen steken! Deze outreach staat vooral in het teken van praktisch dienen door te bouwen, schilderen en andere klussen. Zij zijn bezig met het bouwen van een hulpcentrum en kunnen hier wel veel hulp gebruiken. Vanuit dit hulpcentrum willen zij de inwoners van Jeruzalem helpen en Jezus’ liefde in woord en daad delen. Jij kunt hen helpen hun visie werkelijkheid te maken door hun te dienen met timmeren, metselen, verven of behangen.

Nazareth – coffee ministry team

Met Sammer Boutros, directeur van Life Agape, gaan we op een zogenaamde ‘coffee ministry’. Wij brengen bezoeken aan kleine (nieuwe) Palestijnse dorpjes in de omgeving van Nazareth met huisbezoek om daar koffie te drinken met de lokale bevolking en daar Jezus’ liefde te laten zien en mogelijk het evangelie te delen. Deze outreach bestaat voornamelijk uit relatie.

Nazareth – voetbalteam

In Nazareth woont een Nederlands echtpaar dat is uitgezonden vanuit VBG Bethel Drachten: Hendrik Sjoerd en Janke van Dijk. Zij werken voor en in Israël en hebben goede relaties met L4N. Deze outreach is voor jou geschikt als je een fanatieke voetballer/voetbalster bent. Je zult tijdens de outreach vooral wedstrijden spelen en trainingen geven aan tieners en jongeren uit Nazareth.

Haifa – mixed sportteam

Met je team ben je te gast bij de HáCarmel Congregation, een Messiaanse gemeente, voor een zeer gevarieerde outreach. Deze gemeente heeft een eigen rehab centrum waar verslaafden geholpen worden. Het is een uniek centrum want hier worden zo- wel moslims als joden opgevangen. Deze gemeente doet veel praktisch werk in de stad via haar kleding- en voedsel bank. Tijdens de outreach zal je helpen bij de bestaande ministry activiteiten van HáCarmel. Daarnaast ga je met het team naar het strand van Haifa om daar via sport (beach ministry) in contact te komen met de inwoners van Haifa. En is er ook de mogelijkheid om zieken/ziekenhuis bezoeken te gaan doen.

Haifa – Praktisch team

Bij voldoende belangstelling kan er ook nog een team in Haifa ondergebracht worden bij ICEJ (International Christian Embassy Jerusalem). In het huis voor holocaust overlevenden zal je praktisch de handen uit de mouwen steken en vooral ook Jezus’ liefde delen onder de ouderen die hier wonen.

Afsluiting Bethlehem & Jeruzalem

Na afloop van de outreaches zal iedereen zich weer verzamelen in Bethlehem van 20 juli t/m 22 juli. Verblijf is in het Nativity Hotel te Bethlehem. Daar hebben wij een debriefing en gaan wij nog gezamenlijk Jeruzalem bezoek. Op 22 juli reizen wij gezamenlijk af naar Ben Gourion, Tel Aviv.

Reisvoorwaarden

Inbegrepen • Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Tel Aviv en retour • Handbagage 10 kilo • Luchthavenbelasting • Transfer luchthaven – hotel retour Niet inbegrepen: • Transfer van huis naar luchthaven en retour • Individuele reisverzekering

Informatie en inschrijving

folder 2020 zomerproject
Geïnteresseerd? Aanmelden kan hier. Heeft u specifieke vragen dan kunt u ons mailen via ons contact formulier.