Light4Nations

Nieuws

Verslag Huwelijksweekend 2017

In het tweede weekend van september kwamen zeven getrouwde stellen samen in het ‘Land van Polleke’. Een fascinerend landschap, prachtig natuurschoon en een meer dan fantastische invloed van Gods Geest, gaf de aanwezigen een gevoel van welbehagen. Onze accommodatie was een schilderachtig boerderijtje ver verstopt in een mysterieus bos. We waren allemaal even vrij van internet, wifi verbinding en er was geen zorg over de kinderen, want die verbleven lekker bij opa en oma. Geheel ontzorgd dus.
Eén van de mannelijke deelnemers werd op de zaterdag van dit weekend dertig jaar. Zijn vrouw en de zes andere stellen zongen hem vol enthousiasme toe: “Dertig jaar!” “Nu gaat het beginnen kerel”! Dat deed me denken aan Jozef, David en Jezus, ook zij waren dertig toen zij begonnen met hun bediening. Deze constatering moedigde de jarige aan, omdat hij besefte, dat hij een leeftijd had gekregen, die hem een nieuwe ‘status’ gaf; hij mocht zichzelf nu een echte dertigplusser noemen!

De insteek voor dit weekend was simpel maar doeltreffend. Geen professionals of deskundigen, die ons denken te kunnen vertellen hoe je het perfecte huwelijk kunt hebben… We gaan het samen doen en geven Gods Geest de ruimte om ons te vertellen hoe Hij wil werken in ons leven. We deelden het eten met elkaar zoals we ook onze levens deelden met elkaar. Alle kaarten werden op tafel gelegd om alles in het licht te brengen en om vragen te stellen over het huwelijk aan elkaar. Mannen en vrouwen die getuigden hoe God hun heeft geholpen in de moeilijkste tijden van hun huwelijk. Het spreken over het huwelijkse leven doet iedereen beseffen dat het perfecte huwelijk alleen maar bestaat door het ‘drievoudig snoer’. Het drievoudig snoer dat bestaat uit een relatie tussen man en vrouw samen met God. Het is God die ons samen brengt, het is God die ons wil zegenen, het is God die ons laat weten; “Jullie zijn geborgen in Mijn hand.” Tussen alle bedrijven door werden gevoelens uitgedrukt in schilderijen en mochten we getuigen van onze Grote God en Hem loven in prachtige liederen en tot Hem bidden!

Het was een geweldig mooi weekend, waarin we hebben genoten van Gods liefde voor het huwelijk! Wij kijken uit naar het huwelijksweekend van 2018, waarin we absoluut weer een aantal prachtige stellen kunnen meenemen naar een prachtige locatie onder leiding van Gods Geest.

Mocht je nu al weten dat je er volgend jaar graag ook bij wilt zijn dan kun je alvast een mail sturen naar info@light4nations.nl onder vermelding van “huwelijksweekend 2018”.