Light4Nations

Nieuws

Terugblik, Anat Brenner, Red Carpet Nail Center

Er komen gemiddeld 20 vrouwen per dag. Ons team en vrijwilligers zorgen met heel veel liefde voor hen: geven warm eten, lakken hun nagels en geven voetbehandelingen. Wij geven medische hulp, zwangerschap testen, knippen hun haren, geven coaching, wij bieden hun gebed aan en delen met hen de onvoorwaardelijke liefde van God. Wij zijn God heel erg dankbaar dat Ishai (mijn echtgenoot) en ook andere mannen regelmatig komen om onze deuren te bewaken en de mannen van de straat eten en drinken te geven die net als de vrouwen ook alcohol en drugsverslaafd zijn.

Wij zijn dankbaar voor Ilana. Zij kwam regelmatig in ons opvangcentrum en is sinds 8 maanden van de drugs af. Sivan ook. Zij is sinds 6 maanden van de drugs af en heeft God aangenomen in haar hart en leven. Zij is gedoopt en groeit in haar geloof.

“Bid voor Ilana dat zij clean blijft en weer een normale weg kan vinden in een gezond leven. En bid voor Sivan, dat zij blijft vasthouden aan God en blijft genezen in zijn liefde.”

In de afgelopen maand zijn 3 vrouwen van ons centrum omgekomen.  Eén aan een overdosis,  één is vermoord en de derde is doodgereden door een auto, terwijl zij aan het bedelen was op straat voor geld . Wij hebben wel de rust dat twee van de vrouwen  hun leven aan God gegeven hadden. Eén van die 2 vrouwen was Yael. Door een bloedvergiftiging van de drugs kwam Yael in onze opvang met de  grootste zweer aan haar been die wij ooit hebben gezien. Wij hebben haar been behandeld en haar met heel viel liefde omgeven sinds zij bij ons kwam. Zo hard en moeilijk haar leven was door haar leven op straat, verslaving en prostitutie, zo zacht was haar hart voor God. Zij hield van lofprijs muziek en gebed. Yael stopte met haar lichaam te prostitueren en ging zo bedelen voor geld op straat. Daar is zij tijdens het bedelen doodgereden door een auto. De chauffeur van de auto ging er vandoor. Wij zijn diep treurig en onze harten zijn gebroken, wij rouwen om Yael. Wij missen haar heel erg.


Baby’s gered  van abortus in de Red Carpet
Onder de vrouwen die regelmatig naar de Red Carpet komen hadden in de afgelopen maanden 5 vrouwen die zwanger waren. Na hun bevalling moesten de baby’s direct naar een speciale afkickkliniek. Als er geen verandering in het leven van de moeders komt moeten de kinderen naar weeshuizen of gaan zij naar adoptiefamilies. Het is echt heel erg pijnlijk en shockend om te zien dat zij zelfs in hun zwangerschappen op straat blijven werken als prostitutee en verslaafd blijven aan de drugs.

Bid, dat hun moedergevoelens sterk genoeg blijven om hun levens te veranderen.

Wij willen hierbij eindigen en iedereen bedanken voor alle gebeden ook in deze moeilijke tijd van oorlog. Wij zegenen jullie en wij danken God voor jullie.

Shalom from Anat and Ishai Brenner

“I came that they may have life, and may have it abundantly”. John 10:10

Fotografie: Jane Lasonder