Light4Nations

Theo en Karin Tolsma

Shalom mooie man, mooie vrouw van God!

 

Hallo, wij zijn Theo en Karin Tolsma. Vader en moeder van Jona en Tabitha.

Hier kun je lezen wie wij zijn en wat we mogen doen in het dagelijkse leven. We leven in de overtuiging dat wij gered zijn van de dood door onze levens aan de Heer Jezus te geven. De bijbel is het fundament van ons geloof. Wij ervaren een roeping van God om mensen in Nederland en Israël te vertellen over Jezus. Johannes 3:16 is dan ook ons verlangen: “… opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.”

Samen leven wij vanuit onze passies. Die zijn een passie voor God en een passie voor mensen. Door onze gaven en talenten in te zetten in Gods Koninkrijk zien wij vele mogelijkheden om mensen te bereiken met het evangelie. Karin werk twee dagen in de week als zelfstandig kapster. Ons gezin leeft voor 50% van maandelijkse giften.

 

Ieder heeft gaven gekregen, gebruik die om elkaar te dienen. Want zo geeft u de rijkdommen van Gods genade door!
1 Petrus 4:10

 

Wie is Theo

Timmerman
Mijn opleiding is net als die van Jezus: opleiding tot timmerman. Ooit ben ik begonnen als timmerman en bouwde ik huizen op een stevig fundament, maar tegenwoordig mag ik mensen opbouwen. Ik mag het goede nieuws van onze Heer Jezus aan de mensen vertellen en ben een brenger van het goede nieuws. Mensen die het goede nieuws van Jezus vertellen, heten ook wel evangelisten, ach, dan ben ik wellicht ook een evangelist. 😉

 

Zendeling|Oprichter Light4Nations (L4N)
Ik ben in 2004 als zendeling uitgezonden naar Israël! Sinds 2004 ervaar ik een persoonlijke roeping om mijn verdere leven als zendeling in dienst te zijn van God. Sinds 2004  organiseren wij evangelisatiereizen naar Israël. Dit doen wij sinds 2015 vanuit de stichting Light4Nations. L4N is in 2015 opgericht om de levende stenen in Israël en de Palestijnse gebieden te helpen in het uitdragen van het evangelie van onze Heer Jezus.

 

Spreker
Gemiddeld mag ik twee keer in de maand spreken. Als interkerkelijke spreker kom ik in veel verschillende kerken, maar ook bij jeugd- en Alfagroepen. Ik heb in de afgelopen 15 jaar veel levenservaring opgedaan door het evangelie te verkondigen in verschillende landen. Ik mocht in meer dan 18 wereldsteden sportprojecten doen met AIA. Ik hou van humor en dat gebruik ik dan ook graag tijdens de spreekbeurten. Verder sta ik intussen bekend als een spreker die Duidelijk/Direct/Doeltreffend is!

 

Vader
Twee dagen in de week werk ik vanuit thuis. Jona en Tabitha gaan naar de basisschool en komen rond 14:30 uur weer thuis. Op die dagen doe ik ook een stuk huishoudelijk werk. Eten koken, stofzuigen, opruimen, was draaien, etc. Het is een voorrecht om zo te mogen investeren in ons huis en onze kinderen.

 

Theo schrijft ook regelmatig een blog. De blog’s kun je hier lezen.

 

Wie is Karin

Echtgenote            
Als jonge Duitse vrouw van 25 jaar ontmoette ik tijdens mijn vakantie in Israël een Nederlandse zendeling. In een moment dat we samen baden tot God, werd mijn geest verliefd op zijn geest. Een jaar later trouwde ik met de man die God mij in Israël gegeven had.

  

Moeder
In 2006 trouwde ik in Duitsland met Theo. Onze zoon Jona werd in het jaar 2007 geboren en ons hart veranderde in een moeder- en vaderhart. Het jaar 2009 stond in het teken van verhuizen naar Nederland. Na een jaar in iemand anders’ huis te hebben gewoond, kregen we in februari 2010 ons eigen huurhuis in het Friese Ureterp. Hier werd in datzelfde jaar onze dochter Tabitha geboren.

 

Kapster
In het jaar 1997 leerde ik het kappersvak. Doordat ik ben opgegroeid in Oost-Duitsland heb ik het vak goed geleerd. Sinds ik in Nederland woon, heb ik mij laten registreren als kapster. Ik heb een klein, knus, en gezellige kapsalon aan huis. Twee dagen in de week verzorg ik daar of bij de mensen thuis hun haar. Ik ben flexibel. De klanten staan bij mij centraal, want iedereen is waardevol en mooi!
Site Kapsalon
 
Organisator
Het leed van verdrukte vrouwen gaat mij aan het hart. Met name het leed van sommige  vrouwen uit Israël. Sinds 2012 ondersteun ik de hulporganisatie ‘Abundant Life’. Ze helpen prostituees uit de buurt van het oude busstation in Tel Aviv. Abundant Life heeft sinds het najaar van 2011 hier een hulppost opgericht. Jaarlijks ga ik, vanuit L4N, met kleine vrouwen(LightForce)teams naar Israël om hulp te bieden!