Light4Nations

Nieuws

Shabbat Café


Verbinding
Regelmatig ben ik (Dick Kooy, teamleider Events) de laatste tijd op maandagochtend aanwezig bij de weekopening van Light4Nations in De Werkplaats. Naast bidden voor de stichting en een goede week delen we diverse zaken met elkaar en vinden er fijne gesprekken plaats. Tijdens een van deze ontmoetingen kwam ter tafel dat het gebedsteam de verbinding met de rest van de teams eigenlijk best mist.

Zelf was ik al een aantal malen op een vrijdagochtend in De Werkplaats ‘aan het werk’ geweest terwijl meer vrijwilligers aanwezig waren. Tijmen was er, Theo was aan het werk en Hillebrand en Wieke hadden overleg over reizen. Het was fijn om zo samen te zijn.
Naast de dingen die ons bezighielden, waren we gezellig aan het koffiedrinken, werden er dingen gedeeld over wat er zoal binnen de stichting leeft; we waren samen aan het werk voor dat ene doel. Ik voelde me een gezegend mens dat ik Light4Nations op deze manier zo snel heb mogen leren kennen.

Tijdens een van deze gesprekken kwam het gemis van deze verbinding ter tafel en ik vertelde dat ik een ieder dit soort warme bijeenkomsten in de werkplaats van de Heilige Geest gunde, maar besef ook wel dat ieder zijn of haar werk heeft. Hillebrand stelde – net als de weekopening op maandagochtend – een gezamenlijk afsluiting van de week voor, en wel op vrijdagmiddag, met een borrel! Het idee voor het Shabbat café was geboren…


Shabbat Café
Op vrijdag 10 januari gaat in De Werkplaats het Shabbat cafe van Light4Nations van start. Vanaf die datum is er iedere vrijdagmiddag een week afsluitende borrel. Tevens kunnen de aanwezigen elkaar ‘Shabbat-Shalom’ en een goed weekend toewensen.
Het café is open vanaf 16.00 uur tot ongeveer 18.00, 19.00 uur. Gezelligheid, verbinding, en ontmoeting zijn het doel van deze bijeenkomst waar natuurlijk hapjes en verschillende drankjes verkrijgbaar zijn.


Voor de kosten van de hapjes en drankjes is een kostenpot voor een vrijwillige bijdrage. De maanden januari en februari zijn een proefperiode, bij voldoende animo kunnen we in de toekomst mogelijk maandelijks een Shabbat avond-viering houden.


Hoe dan ook, wees welkom, ook vrienden en/of buren zijn van harte uitgenodigd in het Shabbat café!

10 januari 2020 om 16.00 uur tot ongeveer 18.00 a 19.00 uur.
– Andere data: 17,24, 31 januari en 7, 14, 21 en 28 februari 2020Magazijnopruiming levert make-up
op voor Israëlische vrouwen

Heel erg blij waren wij met de magazijnopruiming van de HEMA Surhuisterveen waarbij make-up werd aangeboden en ze daarvoor vroegen om goede doelen. Over het goede doel hoefden wij niet lang na te denken: meerdere projecten in Israël hebben materialen nodig. L4N en een van onze Ministry partners werden opgegeven.

Het gaat om onder meer een Palestijns weeshuis, een opvanghuis voor mishandelde Palestijnse vrouwen en een hulporganisatie voor prostituees in Tel Aviv.

Met de make-up die we nu gekregen hebben, kunnen we met een inzamelingsactie een begin maken. Wat er verder nodig is zijn onder meer vrouwenkleren, sjaals/omslagdoeken, kinderkleding, kinderschoenen, schoolbenodigdheden, verzorgingsproducten voor vrouwen (douchespul, tandpasta en -borstels e.d.) en natuurlijk koffers om dit alles in te vervoeren.

Ben je je zolder aan het opruimen en heb je iets in bovenstaande categorieën dat je wel kwijt wilt, dan nemen wij dat graag in ontvangst (voor nader contact graag even een mailtje tav team events). Een gift om de vervoerskosten te betalen zijn natuurlijk ook altijd van harte welkom.


Restpartij schoenen Scapino ontvangen voor kinderen in Israël

“Houd je vooral niet in”, zo had de bedrijfsleider van Scapino gezegd bij z’n aanbod om een restpartij schoenen uit de winkel beschikbaar te stellen voor de inzamelingsactie voor Israël. Dat liet Nynke zich dan ook geen twee keer zeggen en met maar liefst drie volle tassen kinderschoenen verlieten we onlangs de winkel.