Light4Nations

Nieuws

LightForce Vrouwenteam 13 april – 20 april 2018

Wij zijn in de Westbank naar een safehouse geweest voor tienermeisjes. Dit is het enige safehouse van de Westbank. Alle meisjes die niet meer veilig zijn thuis of in hun omgeving worden hier geplaatst. Het is een huis dat vanuit de regering is opgezet.

Bij binnenkomst zag je allemaal nieuwsgierige meisjes in de deur staan giechelen. Eerst werden wij op het kantoor door de directrice geïnformeerd over het huis en de meisjes. Gruwelijke en beestachtige verhalen. Barbaars gewoon, wij werden misselijk van de verhalen. Ik zal jullie de details besparen. Toen mochten wij naar binnen. Daar zaten meisjes van een jaar of 14, 15 ons verlegen maar ook vol verwachting aan te kijken. Wij hebben ons voorgesteld en zijn begonnen met krullen zetten, nagels lakken en knippen. In een andere ruimte gaf Tjallina alle meiden een gezichtsbehandeling. Zij begonnen ons een beetje te vertrouwen en tijdens het knippen draaiden ze ineens hun hoofd om, om je aan te kijken. Zij wilden even oogcontact.

En ja, toen ontdekten zij dat Nynke Dandan kon zingen. Dus werd er gezongen en gedanst. Wij hebben samen gelachen en gek gedanst en even waren zij weg uit hun eigen vreselijke realiteit… het was een emotionele en zware dag.

Vervolgens hebben wij heerlijk bij hen gegeten, want koken dat kunnen de Arabieren zo goed! Het was in een heel oud gebouw met een prachtige akoestiek. Dus moest Nynke nog even voor ze optreden. Geweldig om te beseffen dat God ons vandaag heeft gebruikt om een licht te zijn voor onze naasten.

Eén meisje vroeg tijdens het eten: “zijn jullie christen?”
Wij zeiden: “ja, waarom vraag je dat?”
Ze zei: “omdat christenen er zo uit zien”.

Maandag zijn wij in Tel Aviv in het Red Carpet Center bij Anat Brenner geweest. Ook deze dag was best pittig. Om 11 uur kwamen wij daar aan en het was meteen lekker druk. Wij mochten vrouwen masseren, een voetbehandeling geven en natuurlijk weer zingen. Natalie, één van de vrouwen van de straat was heel moe. Ik, Karin, gaf haar een massage waardoor zij in slaap viel. Daar lag ze dan in een diepe slaap. Haar hele lichaam was gespannen. Onrustig lag ze te woelen en te trillen. Een paar mensen stonden biddend om haar heen. Uiteindelijk maakten wij haar wakker. Ze kwam met een schok overeind en schreeuwde: ‘Ima!!’ (mama).

Wat vond ik dat hartverscheurend! We hebben met haar gebeden voor Gods Shalom en wij blijven bidden dat zij die waarheid van Gods liefde mag aanvaarden in haar hart!

Be the Light!