Light4Nations

Nieuws

LightForce mannenteam 26 april- 05 mei 2018

Zwaar onder de indruk!

 

Op onze blote knieën lagen wij voor de voormalige IDF soldaat. Zijn stokoude moeder met Alzheimer, keek toe. Nehemia sprak vergeving uit over dat wat onze voorvaderen de Joden hadden aangedaan. Onze tranen konden wij niet bedwingen. Nehemia, zomaar een Joodse man die wij op straat mochten ontmoeten. Hij vertelde ons een uur lang over zijn leven, wij waren zwaar onder de indruk van zijn geloof in Elohiem. Hij nam dankbaar een Bijbel aan en was ons zeer dankbaar voor het zegenlied dat wij in zijn huis mochten zingen. Zomaar een moment van een dag die wij hier mochten beleven tijdens deze LightForce reis.

Wij zijn zwaar onder de indruk van het GAAN in Jezus’ naam en het van Hem te verwachten. Wij bidden ’s ochtends voor de persoon van de vrede. Dat de Heer voor ons uit wil gaan om die ene man of vrouw klaar te maken voor een ontmoeting. Dat dit dan ook elke dag gebeurt, is dan ook geen wonder meer, maar geloof.

Wij staan versteld, God brengt ons in contact met mensen die klaar zijn om ons te ontvangen, om ons te ontmoeten. Wij mochten Bijbels weggeven, nadat mensen een lange tijd met ons hadden gesproken. Wij mochten slapen op locaties die ons gratis werden aangeboden. Alleen de eerste twee nachten hadden wij een hotel geboekt. Wij kwamen bij de allerarmsten in huis om voor hen te bidden. Zelfs een ziekenauto hebben wij staande gehouden om ze vervolgens naar een arme man met epilepsie te begeleiden. Het ambulancepersoneel was ons dankbaar.

Een man in Nazareth vroeg wie wij waren en waaróm wij hier waren. Een Arabier en een Christen; hij raakte onder de indruk en kreeg kippenvel van onze getuigenis. Van dag tot dag gingen wij, zonder te weten waar wij de nachten zouden doorbrengen. Hij nam ons mee naar zijn auto, opende de kofferbak en gaf ons audio-Bijbels in het Engels en Arabisch/Hebreeuws. Helemaal gratis; wij mochten de hele doos wel meenemen. Wij namen genoegen met de helft. Uiteindelijk vroeg ik de man alleen maar of hij een winkel wist waar wij een simkaart konden kopen.

Wij ervoeren een bijzonder zegen op deze LightForce reis. Wij zien hoe mannen en vrouwen bemoedigd worden door onze komst. God gaat voor ons uit!

Be the Light!