Light4Nations

Nieuws

Israëlreis Surhuisterveen al na één informatiebijeenkomst volgeboekt

 

“Al vanaf het begin van zijn verhaal was ik geraakt.” Eén van de aanwezigen is zichtbaar geëmotioneerd en reageert aan het einde van de informatie avond over de reis naar Israël in 2019 op het verhaal dat reisleider Theo Tolsma hield. “Deze reis wil ik ook maken.” Ruim de helft van de aanwezigen deelde deze mening en vulde de deelnemerslijst in.

 

“De reis is al na één informatie avond volgeboekt”, glundert Nynke Kooy die samen met Rikus van der Es en Folkert Faber het initiatief nam voor de Israëlreis. Zo’n zestig belangstellenden waren woensdag 28 maart aanwezig in De Bining in Surhuisterveen om iets te proeven van het land waar veel verhalen van het evangelie hebben plaatsgevonden.

 

“We gaan wandelen met Jezus en daardoor gaat de geest in ons hart werken”, vertelt Tolsma van de zendingsorganisatie Light4Nations vol passie. “Het wordt een reis die je raakt en je zal veranderen.” Vooral de wetenschap dat de saamhorigheid in de groep groot zal zijn, spreekt velen aan. Vooral het samen vieren van een avondmaal in de graftuin blijkt een magnifieke ervaring te zijn.

 

Light4Nations is een christelijke zendingsorganisatie die geen winst beoogt. “Wij willen mensen in contact brengen met Israël en van daaruit leren getuigen”, legt mede-reisleider Hillebrand Rijpma uit. “Je mag helemaal jezelf zijn, we hebben respect voor elkaar en er is ruimschoots de mogelijkheid om je hart daar te legen.”

 

“We mogen dit nooit normaal gaan vinden”, oordeelt Tolsma over de vlotte ontwikkeling rondom de Israëlreis met vooral Feansters. “Het is een wonder dat we na één info avond vol zitten. Dank U Vader in de Hemel voor zoveel mensen die honger hebben naar een avontuur met U in Israël.”