Light4Nations

Nieuws

Inzameling Israël


Een oproep om schoenen voorafgaand aan de reis naar Israël samen met zendingsorganisatie Light4Nations was begin dit jaar de aanleiding voor Nynke om voor volgende reizen meer actie te ondernemen. Inmiddels zijn er tassen vol met schoenen en kleding verzameld en is het niet zo zeer de vraag wát we de volgende keer mee kunnen nemen, maar hoe we dat gaan doen. Koffers en financiële middelen zijn daarbij altijd welkom. De actie gaat door!

Giften kunnen overgemaakt worden op IBAN: NL 02 INGB 000 680 6280 t.n.v. Light4Nations o.v.v. Inzameling 2020. Light4Nations heeft een ANBI erkenning waardoor je gift belastingaftrekbaar is.

Magazijnopruiming levert make-up
op voor Israëlische vrouwen

Heel erg blij waren wij met de magazijnopruiming van de HEMA Surhuisterveen waarbij make-up werd aangeboden en ze daarvoor vroegen om goede doelen. Over het goede doel hoefden wij niet lang na te denken: meerdere projecten in Israël hebben materialen nodig. L4N en een van onze Ministry partners werden opgegeven.

Het gaat om onder meer een Palestijns weeshuis, een opvanghuis voor mishandelde Palestijnse vrouwen en een hulporganisatie voor prostituees in Tel Aviv.

Met de make-up die we nu gekregen hebben, kunnen we met een inzamelingsactie een begin maken. Wat er verder nodig is zijn onder meer vrouwenkleren, sjaals/omslagdoeken, kinderkleding, kinderschoenen, schoolbenodigdheden, verzorgingsproducten voor vrouwen (douchespul, tandpasta en -borstels e.d.) en natuurlijk koffers om dit alles in te vervoeren.

Ben je je zolder aan het opruimen en heb je iets in bovenstaande categorieën dat je wel kwijt wilt, dan nemen wij dat graag in ontvangst (voor nader contact graag even een mailtje tav team events). Een gift om de vervoerskosten te betalen zijn natuurlijk ook altijd van harte welkom.


Restpartij schoenen Scapino ontvangen voor kinderen in Israël

“Houd je vooral niet in”, zo had de bedrijfsleider van Scapino gezegd bij z’n aanbod om een restpartij schoenen uit de winkel beschikbaar te stellen voor de inzamelingsactie voor Israël. Dat liet Nynke zich dan ook geen twee keer zeggen en met maar liefst drie volle tassen kinderschoenen verlieten we onlangs de winkel.