Light 4 Nations

Evenementen

Evenementen algemeen

Light4Nations als stichting organiseert regelmatig evenementen. Wij doen dit graag en daar hebben we verschillende motieven voor.
Vanwege onze missie en roeping krijgen we het regelmatig op ons hart om andere organisaties, stichtingen of gebeurtenissen te willen ondersteunen. Het is mooi om dit door gebed en ondersteunende hulp te doen maar het is ook belangrijk om financieel te ondersteunen. Als organisatie zijn wij zelf ook voor een belangrijk deel afhankelijk van giften.

Om extra budget te creëren voor financiële ondersteuning is het organiseren van een event een prachtig en effectief middel. Bijkomende factoren zijn dan natuurlijk dat er een mooi evenement plaatsvindt waar veel mensen van mogen genieten. Het organiseren van een event werkt ook nog eens heel samenbindend en inspirerend. Daarnaast geeft een dergelijke organisatie ook een boost van eensgezindheid binnen het team van mensen waardoor het gerealiseerd wordt. Kortom een WIN-WIN situatie met meer dan alleen winnaars!

DSC_0619 (Medium)

Hillebrand Rijpma

Event manager

Het is fantastisch om onze gaven en talenten voor het Licht der wereld in te mogen zetten. Speciaal waar het gaat om Zijn oogappel, het volk Israël, maar we willen ‘er-zijn’ voor iedereen die op ons pad komt.
Waar ik eerder in diverse vormen vooral als zelfstandig ondernemer werkzaam ben geweest mag ik met mijn gaven en talenten nu Light4nations als ‘event-manager’ dienen.

 ‘Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.’ (Johannes 8:12)

Diner Night
Wij beginnen deze avonden met het Avondmaal. Brood en Wijn!
Daarna volgt een heerlijke drie gangen maaltijd waarbij er tussen de gangen door gelegenheid is voor gesprekken, muziek en soms ook toelichting voor het doel van de avond. De gasten zijn altijd erg onder de indruk van de bereiding  door karin, Erik en Ivonne van Kook’n Zo en onze huis cateraar René van Dongen. Veel ingrediënten van deze avonden worden vaak gesponsord door onder meer Feenstra Vlees Drachten

Het goede doel voor deze avonden is de  stichting van Anat Brenner in Tel Aviv.


Ladies day

Dit is een dag met speciale verwen arrangementen van vrouwen – voor vrouwen.De laatste keer gehouden in ons kantoor in samenwerking met diverse schoonheidsspecialisten, kapsters, pedicures, massage en nagelverzorging. Een echte verwen dag met heerlijke hapjes en drankjes en ook nog een 2e hands kleding markt.
Ook hier was het doel de stichting van Anat Brenner in tel Aviv.


Sponsorloop met picknick in Beetsterzwaag

Een heel familiair event met sport en spel van jong tot oud en een afsluitende picknick met overheerlijke pannenkoeken en hamburgers gesponsord door Van Dongen Catering.
Het goede doel wordt per keer bepaald.


Liedjes Cabaret van en met Op en Top Vrouw

een geweldig concert in het Fries Congrescentrum Drachten met zo’n 250 bezoekers. Entertainment met een lach en een traan gecombineerd met een markt met een kleine 20 kraampjes.
Het goede doel voor deze avonden is de  stichting van Anat Brenner in Tel Aviv.


Biosscoop avonden

Waar deze avonden eerder in de bioscoop werden gehouden willen we dat in de toekomst in de zaal van het L4N kantoor gaan doen.
Prachtige, ontroerende en of spannende top films met een boodschap. Inclusief hapjes en drankjes en mogelijkheid om gezellig na te praten.
Opbrengst gaat naar een nader te bepalen project.


Conferenties

We hebben in 2015 een conferentie in Duitsland georganiseerd en het is ons grote verlangen om dat in de toekomst ook nog eens in Israël te gaan doen.


Israëlreizen

Meerdere reizen per jaar met verschillende groepen en bijbehorende aangepaste programma’s. De L4N reizen onderscheiden zich van de andere organisaties en aanbieders door de contact momenten met de levende stenen van Israël. De messiaans belijdende joden en de christen-arabieren. Naast alle mooie Bijbelse highlight ’s wordt dit als een enorme toegevoegde waarde ervaren.


Verkoop van notenbrood en andere speciale levensmiddelen

De promotie gaat vaak via de sociale media en door persoonlijke contacten. Wederom is er sprake van win-win! Een mooie gift voor een goed doel en een heerlijk en onderscheidend product als ‘beloning’


Gebedscursus

Tijdens de Gebedscursus van L4N krijg je veel informatie over de wijze waarop je met mensen kunt bidden en hoe je dat praktisch aanpakt.
Wat doe je wel en wat doe je niet?
Er worden veel praktijk voorbeelden gegeven, zodat je ziet dat alles wat in de Bijbel staat over het bidden, ook nu nog van toepassing is.
Het is ons verlangen om mensen enthousiast te maken over de kracht van gebed en wat bidden is. Deze cursus wordt door daartoe gekwalificeerde docenten gegeven.


Concerten

Het is ons voornemen om al in 2017 één of meerdere  (grote) concerten te organiseren met bijzondere artiesten. Of het dit jaar al lukt moet nog even blijken maar anders gaan we zeker voor realisatie van dit verlangen in 2018.

Check onze agenda!

Light4Nations als stichting organiseert doorlopend evenementen op verschillende plaatsen in Nederland en daar buiten.
Klik hier om de agenda te bekijken