Light4Nations

Nieuws

Een nieuw begin

Deze prachtige blog is geschreven door één van de deelnemers van de maart 2019 reis.

 

In mijn eentje sta ik al een poosje aan de kust van de Waddenzee naar de horizon te turen en te mijmeren: wat doe ik hier eigenlijk? Waarvoor ben ik hier op aarde? Het zal ruim een kwart eeuw geleden zijn geweest dat ik zo diep in de put zat dat ik het allemaal niet meer zag zitten. Mijn opleiding was vastgelopen, afgekeurd voor de arbeidsmarkt en geen partner; murw gestreden hoefde het voor mij allemaal niet meer…

 

Door de hersenbeschadiging als gevolg van een auto-ongeval op dertienjarige leeftijd was het leven allemaal net even ietsje anders gelopen dan dat van mijn leeftijdgenoten. “Mijn Heer, hier ben ik, waar bent U”, zo wilde ik wel uitschreeuwen daar aan de zee. Door gebed, de altijd rustgevende bonkende golven en de zeewind in het gezicht ging ik toch behoorlijk rustiger weer naar huis.

 

Mijn leven heeft sindsdien nog vele tegenslagen gekend, maar telkens bleef ik ‘ergens’ de kracht vandaan halen om door te gaan. Lukte het ene baantje niet, dan probeerde ik het wel ergens anders. Opgeven was er voor mij niet bij. Telkens weer werd ik overeind gehouden en steeds maar weer werd me duidelijk dat mijn geloof in God het vaatje was waaruit ik tapte…….

 

 

Lees verder op: http://dickkooy.frl/een-nieuw-begin/